Gerecse50 2016 – avagy egy jó kis vasárnapi séta

Gerecse50 2016 – avagy egy jó kis vasárnapi séta

2016-05-14 0 By Nagy Gergely

Sziasztok!

Ahogy közeleg a Kinizsi100 egyre komolyabban kell venni a felkészülést. Ezért voltam a Káli60-on és rá 1 hétre a Gerecse50 túrán. Mára tervbe volt a Tanúhegyek50 túra is, de sajnos közbejött egy fontosabb program, így most már csak a Kinizsi100 van hátra Május 28-29.-én.

A Kinizsi100 túrára most 5-6an fogunk elmenni. Abból ketten már teljesítettük egyszer (Roland és én), egy valaki, Endre most újra nekifut (2014-ben fel kellett adnia, idén sikerülni fog!!) és a videóban látott két fiatalembernek ez lesz az első. Ők nem tudtak a Káli60-ra jönni és Barni még 50-es túrán se volt még, ezért muszáj volt elmennünk egy 50-es túrára, hogy lássák milyen egy hosszútávú túra.

Az idő hála Istennek nagyon kellemes volt, a túra pedig kellemesen szenvedős volt.. 🙂 Folyamatosan mentünk, nagyon keveset álltunk meg, mégis majdnem kifutottunk az időből. Számomra ez érthetetlen, Káli60-on is ez volt.. úgy tűnik lassul 2014-hez képest. Most ez elég volt ahhoz, hogy pont beérjünk, de vajon elég lesz-e a Kinizsi100-ashoz? Ha az első 50-et 12 óra alatt tesszük meg, akkor a másik 50-re is tartani kell ezt a fárasztó tempót.. bízunk benne, hogy bírni fogjuk!

Barnabásnak fel kellett adnia 45 km-nél, azt mondta, hogy egyszerűen nem tudott volna megtenni még egy emelkedőt, mert teljesen szétment a talpa. De tulajdonképpen csak a Turul madárhoz vezető emelkedőt hagyta ki és ~48 km-t így is megtett, ami óriási teljesítmény főleg úgy, hogy ez volt az első ilyen nagy túrája! Sajnos a cipő az ilyen.. ha nincs megfelelő túracipőnk, akkor 30-40 km után az már nagyon tud fájni. (normális túracipőben és rendkívül fájdalmas minden lépés, milyen lehet nem megfelelő cipőben??!)

Gratulálok Dávidnak és Barnabásnak, Május 28.-án már csak kétszer ennyit kell mennünk! 🙂

Nektek pedig jó szórakozást kívánok a túráról készült videóhoz!