Chinatown és Khao San road – 21.rész – Helló Ázsia! 2.0 VLOG

Chinatown és Khao San road – 21.rész – Helló Ázsia! 2.0 VLOG

2019-08-16 0 By Nagy Gergely

Megint alvóbusz.. és egy olyan ember mellé kerültem, aki miatt az ember inkább tesz 1 km kitérőt, mint, hogy kapcsolatba kerüljön vele.. felhúzza a pólóját, vakarja a hasát.. folyamatosan hozzámér, szétterpeszkedik.. és így utazzak 8 órát a 16 órás utazásomból vissza Bangkokba.. túléltem. Majd egy utolsó városnézés alkalmával lábam alá vettem Chinatownt és a Khao Shan Roadot.. az utóbbit kihagyhattam volna.

#hellóázsia #21rész #bangkok #chinatown #khaosanroad

Hosszú út várt rám Kambodzsából Bangkokba, amitől már előre féltem. És félelmem beigazolódott, a lehető legrosszabb opció jött össze.. a fent leírt emberünk feküdt mellettem.. szabad ágy sehol.. és így is utaztam kb. 6 órán keresztül, szerencsére Siem Reaptől lettek szabad ágyak és azonnal be is foglaltam egyet magamnak.

A határnál várni kellett 1 órát hajnali 6ig, hogy megkezdjék a pecsételést, utána még 1,5 órát a következő buszra. A határ körül volt egy piac, ott néztem körül, hátha találok nyakpárnát, ugyanis azt a buszon felejtettem.. nem találtam.. de találtam egy 7eleven boltot, ami életmentő biztos pont.. mindenhol van és ugyanaz a kínálat.. tudom mire számíthatok és mennyiért.. de jól esett a friss jéghideg kóla.. és ott a boltban megsütött hamburger és hotdog..

Ezzel el is ment az idő. Megjött a busz. Először megijedtem, hogy milyen lerobbant kis busszal megyünk, én van-re számítottam.. de belülről már jóvan jobb volt. Bőven volt hely, nem voltunk egymás mellé préselve és majdnem fekvőhelyzetbe lehetett helyezni a székeket.. végig aludtam az utat egészen Bangkokig, még a pihenő állomásnál se volt kedvem kiszállni.. délután fél2re, közel 16 órás út után megérkeztem Bangkokba.

A busz ismerős helyen tett ki: itt jártam, amikor megpróbáltam Chinatownban piacot keresni. Mivel akkor ez a tervem a vasárnapi zárvatartás miatt meghiúsult, így ha már ott voltam, újra elindultam felfedezni. Most egészen más volt.. mindenhol árusok, mindenhol valami piac vagy kínai áruház.. el is ment az egész délutánom itt. Vettem újabb szuveníreket, bluetooth hangfalakat és fejhallgatókat.. néha az áruházba mentem már csak azért is, hogy lehűljek.. mert hát piszok meleg volt.

Este visszamentem a hostelbe, elrendeztem a dolgaimat, pihentem 1-2 órát és 9 körül neki indultam utoljára lábam alá venni a várost. Kiderült, hogy a Lumpini park, ahova menni akartam már zárva.. a skybar, ahonnan beláthatom magasból az egész várost komoly dresszkódot vár el, ezért ezeket kihagytam..

Így vacsoráztam egy utcai árusnál pad thait, körbenéztem az arab piacon és úgy döntöttem, hogy végre megnézem Bangkok leghíresebb útját, a Khao San roadot, mert úgy hallottam, hogy tele van árusokkal, olcsó utcai ételekkel és érdekes ételekkel: pók, hernyó, rovarok, aligátorhús stb..

Felszálltam egy helyi buszra, kb 1 órát utaztam. Az elején óriási nagy tömeg volt, de az út felénél már leülhettem. Átélhettem milyen helyi tömegközlekedés este.. 🙂 amúgy a jegy 110 Ft volt..

Egy szép nyugis helyen keresztül eljutottam a Khao San roadra, ami a totál ellentéte.. nem az volt, amire számítottam.. az egész egy buliutca, üvölt a zene, az emberek részegen és belőve táncoltak.. a fizetett partiarcok próbáltak behívni, hogy náluk költsem a pénzt és ott sörözzek.. közben valóban voltak pókokat és gusztustalan rovarokat árusítók.. de nem volt merszem kipróbálni, még a videó kedvéért sem.. 😀

Végigmentem az úton, majd visszamentem a folyóhoz sétálni és hazamentem egy taxival. Ideje lefeküdni, másnap fél12kor indul a gépem haza.. hosszú lesz az út..

Tehát viszlát Bangkok, viszlát Thaiföld! Holnap irány a reptér!