Szent László Menet 31 km

Szent László Menet 31 km

2014-06-29 0 By Nagy Gergely

A kinizsi100 óta elég sok minden történt. A munkák folytatódtak, beindultak a vizsgák és jöttek még egyéb programok, esélyem se volt bárhová menni vagy ide valamilyen blogbejegyzést is írni, ez egy ilyen időszak. 🙂 De jelentem, hogy 12 tárgyból sikeresen levizsgáztam, beleértve ebbe a Pedagógia Pszichológia szigorlatot (ELTE) és az Újszövetség Írásmagyarázat szigorlatot (SzPA).

Egyedül az ének vizsgát kellett jövő félévre csúsztatnom, nem is értem ennek az okát.. azt mondja így nem állhatok a gyerekek elé Ének órát tartani.. 🙂 (aki ismer, az teljes mértékben érti, hogy miért nem sikerült! 😀 ) Hát erre a nyáron rá kell gyúrnom, mert így jövőre dupla anyagból kell vizsgáznom: kb. 50 népdal fejből énekelve, szolmizálva, furulyázva. Most úgy is megyek 5 hétre gyerek táboroztatni egy Balatonvilágos melletti kis faluban, ott majd szórakoztatom a népet ezekkel a népdalokkal, ébresztőnek tökéletes!

A vizsgák lezárásaként, levezetéseként gyorsan elmentem még egy túrára a táboroztatás előtt és ebbe bele is rángattam két még nálam is fiatalabb középiskolás barátomat. Ez a túra a Szent László Menet Bronz távja volt, ami hivatalosan 31 km, azonban mi az elején és a végén is eltévedtünk, így lett belőle 40 km is. Kinizsi100 után ezt hinné az ember, hogy egy 30-as távot simán lemegyek, de nagyon nehéz volt, nagyon kimerültem tőle, minden izmom elfáradt.. komolyan nem értem, hogy hogyan csináltam meg a Kinizsit..

Mindenesetre nagyon jól éreztük magunkat, a szervezés is jó volt, a frissítő állomásokon lehetett kapni, csokit, kekszet, almát, banánt, szőlőcukrot és vizet is. Abszolút meg voltam vele elégedve, csak ne tévedtünk volna el ennyire! 🙂 A hangulat jó volt, sokat táncoltunk és énekeltünk. 🙂

Mindenkinek kellemes nyarat kívánok, én most fogom a csomagomat és indulok is a Balatonra táboroztatni!

Gergő