Idén volt a 10.évem az Alsótekeresi Gyerektáborban!

Idén volt a 10.évem az Alsótekeresi Gyerektáborban!

2016-09-03 0 By Nagy Gergely

Sziasztok!

Ahogy lenni szokott nekem a nyár arról szól, hogy Kicsit eltűnök a hétköznapokból és a világ legkülönlegesebb helyére megyek: Alsótekeresre. Ez most sem történt máshogy, 8 egész héten keresztül az Alsótekeresi Gyermektáborban táboroztattam gyerekek százait.

Gyerekkorom óta itt töltöm minden nyaramat, ez volt a 19. évem itt Alsótekeresen! Gyerekként 9 évig jártam, KIVIként (így hívnak minket, táboroztatókat: Keresztény Ifjúsági Vigyázó rövidítése) pedig ez volt a 10. évem. Így ezt azzal ünnepeltem meg, hogy az ÖSSZES turnusba elmentem. Amúgy is sokat szoktam táboroztatni (5-6 heteket), de 8 hétig se én, se senki más nem volt még.

Ezért 10 évfordulóm alkalmából most kicsit leírom mit jelent és mit adott számomra ez a gyerektábor.

Gyerekként nagyon sok élményt adott nekem ez a tábor, a legszebb emlékeim innen vannak. 10 évvel ezelőtt mikor kinőttem azt a korosztályt, aki mehet táborozni úgy döntöttem ezért, hogy kipróbálom ezt a „KIVIskedést”.

Én nem voltam akkor egy nagyon szorgalmas srác, egész nap a szobámban, a gép előtt ültem, ahol játszottam, filmet néztem vagy videózást és weboldal programozást tanultam.. ennek következtében pedig egy nagyon magamnak való, kicsit antiszociális fiatalember voltam.

Az első két nap “KIVIskedés” ezért nagyon kikészített, haza is akartam menni, ott akartam hagyni az egészet.. reggeltől estig megállás nélkül dolgozni kellett, folyton vagy a gyerekekkel kellett lenni vagy takarítani, vagy pakolni kellett.. ahelyett, hogy otthon ülhetnék és szórakozhatnák a számítógépem előtt.. De aztán valahogy átfordult a dolog. A gyerekek elkezdtek odajönni hozzám, elkezdtek barátkozni velem, én pedig elkezdtem játszani velük, el kezdtem részt venni a programokban és egyre jobban élveztem a tábort.

Valami átfordult bennem és annyira megszerettem, hogy bekéredzkedtem a táborvezetőnél, hogy a következő héten is hadd maradhassak vigyázónak. És innentől kezdve egész évben mindig azt vártam, hogy jöjjön már el újra a nyár és mindig egyre több és több hetet vállaltam be. Már a takarítást, a sok pakolást is nagy élményként éltem át.. no meg a KIVIkkel való barátságot. De legjobban azt szerettem meg, hogy a gyerekeknek sok örömöt és élményt szerezhetek!

„Aki mást felüdít, maga is felüdül” – Ez a példabeszéd valósul meg minden táborban, ugyanis annak ellenére, hogy maguk a táborok fizikailag fárasztóak voltak és keveset aludhattunk mindig sokkal többel mentünk haza, mint ahogy odajöttünk! Lelkileg mindig sokkal frissebben és vidámabban jöttem haza a táborokból!

Több minden is közrejátszott abban, hogy megváltoztam, hogy olyan – szerintem – nyílt személy lettem, amilyen most vagyok, de Tekeres óriási szerepet játszott ebben! A sok gyerek mosoly, a sok szeretet, amit az ember tőlük kap az nagyon nagy hatással van!

Idővel a gyerekek mindig velem akartak lenni, egyre több szülő kezdett odajönni hozzám, hogy a gyerekük egyfolytában rólam mesél és én is egyre jobban kezdtem élvezni azt mikor gyerekekkel vagyok. Mikor pedig egy évnyitón segédkeztem éreztem, hogy nekem itt a helyem, nekem gyerekekkel kell foglalkozni és akkor döntöttem el, hogy tanító leszek. Ami nagy döntés volt, mert tudtam, hogy nem keresnek túl jól a tanítók és én pedig a média irányában akartam előtte elhelyezkedni. De tudtam, hogy én itt érzem jól magam és bármi lesz, én gyerekekkel fogok foglalkozni, az anyagiak, pedig majd ha az Úr is úgy akarja, akkor majd más forrásokból be lesz pótolva.

Nagyon röviden ennyit szerettem volna leírni Tekeresről, hogy kicsit ti is lássátok miért szeretem annyira, hogy az egész nyaramat ott töltöm.

Tehát idén 8 csodálatos hetet tölthettem el egyhuzamban Alsótekeresen. Fárasztónak fárasztó volt, viszont a sok élmény kárpótolta az alvatlanságot!

Minden héten más volt a táborok tematikája, idén a következő táborok kerültem megrendezésre: biblia, kiskaland, rizikó, tengerész, sport, felfedező, túlélő és focitábor. Most külön nem térnék ki arra, hogy melyik táborban pontosan mi történt, ugyanis idén egy kivételével mindegyik táborról csináltam egy zenés és egy életképes videót! Ráadásul a http://tekeresitabor.hu/blog oldalon minden tábor, minden napjáról részletes beszámolót olvashattok!

Állítom, hogy az Alsótekeresi Gyerektábor az egyik legjobb tábor a világon! A helyszín nem nagy szám, az ellátás nem szállodaszintű, a programok kis költségvetésűek.. DE! Olyan programok vannak egész nap szervezve, amik BŐVEN kárpótolják a szállodai ellátást! Nem arról szól a tábor, hogy kidobjuk a gyerekeket az udvarra vagy a strandra aztán azt csinálnak, amit akarnak, hanem arról, hogy az a 25-30 KIVI folyamatosan ott van a gyerekekkel, folyamatosan újabb és izgalmasabb programokat találnak ki nekik és egyfolytában azért vagyunk ott, hogy a gyerekeknek felejthetetlen élményeket szerezzenek!

Most itt lentebb megosztom az összes videót, amit a nyáron készítettem, lehet belőle szemezgetni..! 🙂 Ebből látni fogjátok, milyen sokszínű programokat találunk ki a gyerekeknek és miért is élvezzük mi és a gyerekek ezt annyira!

Figyelem! A videókban látható sok gyerekmosoly és életkedv pozitív hatással lehet a hangulatodra!

Tehát nekem így telt ez a nyár. Most pedig elindult az iskola, így én is újra nekirugaszkodom a feladataimnak mind a DXN, mind a tanítások és mind a TANULÁS terén. Ugyanis most újra felvettek az ELTÉre, elfogadtatom az előzőekben teljesített tárgyakat, ha pedig sikerrel vizsgázom énekből és ha minden tavaszi tárgyat/gyakorlatot megcsinálhatok ősszel, akkor van rá esély, hogy ebben a félévben lediplomázzak az ELTÉn, tavasszal pedig a Szent Pál Akadémián!

Boldog és nagyszerű tanévkezdést kívánok minden gyereknek és szülőnek! 😀