Bemutatom a DXN Vezetői hétvégét!

Bemutatom a DXN Vezetői hétvégét!

2016-02-26 1 By Nagy Gergely

Hétvégén vezetői találkozón voltam a Hotel Residence-ben. Ez tulajdonképpen a DXN Star Diamond vezetőinek egy “továbbképzése”, ahol rengeteget tanulhattunk Nyíri Zoltántól és Szalay Ádámtól. Ez a hétvége színtiszta tanulásról szólt, rengeteg tréning gyakorlattal. Nem jegyzeteltem olyan hevesen, inkább figyelni szerettem volna, de így is sikerült egy 10 oldalas jegyzetet összedobni..

Az első napot Nyíri Zoltán tréner és több üzleti témájú könyv szerzője tartotta.

Csoportkép az első napról Nyíri Zoltánnal

Egész napos előadását nem fogom tudni veletek megosztani. Az ilyen jellegű képzési anyagnak amúgy sem itt van a helye, itt inkább csak élménybeszámolót szeretnék megosztani a hétvégéről, de egy nagyon kicsi szeletet megosztok az első 1,5 órán készült jegyzetemből:

Előadása elején az érzelmek és a technikák különbségéről beszélt. Nem elég a technikáról beszélni, meg száraz információkat közölni. Amikor elindítunk egy új munkatársat, akkor a számszerű célok mellett beszélni kell arról is, hogy miért ez a célja!

Nyíri Zoltán, az első nap előadóadója

Nyíri Zoltán, az első nap előadóadója

“Az értékesítés legfontosabb eleme, hogy nem hozzá beszélek, hanem róla”

Meg kell tanulni figyelni a másikra, hogy meg tudjuk őt érteni! Ehhez pedig tudnunk kell jól kérdezni.

Miért? Miért fontos? Milyen érzés lesz, ha meg lesz? Milyen érzés lenne ha ez az összeg nem lenne meg? Miért gondolod, hogy a DXN fog ebben segíteni?”

Azért fontos erről beszélni már az elején, mert ha nem valós a célja, akkor már az első lépésnél fel fogja adni. Fontos megbeszélni a cél elérhetőségét is. Olyan célokat kell kitűzni, amiben még 100% biztosak lehetünk, hogy meg fog valósulni. Irreális céloknak, mint például 1 millió ft / hó 1 éven belül nem érdemes kitűzni. Először kicsi célokban kell gondolkodni, amiket biztos el tud érni a megadott időn belül.

Ha meg van az adott cél, amit már 100%-osan el tud hinni, akkor már csak az a kérdés, hogy ez mennyire sürgős neki?! Mert ha ráér 20 éven belül is, akkor nem fogja elkezdeni a munkát. A sürgősség tud adni egy robbanást az egésznek.

Nyíri Zoltán nagyon sok értékes gondolatot osztott meg velünk!

Nyíri Zoltán nagyon sok értékes gondolatot osztott meg velünk!

Beszélt meg nagyon sok mindenről, elindításról, kulcsemberről, személyiség típusokról és arról hogy melyiket hogyan lehet motiválni stb. De most így itt ennyit tudok megosztani ebből az előadásból, a többit majd a munkatársakkal, hogy segítsem a munkájukat!

Jegyzetem utolsó mondata: “Nem az a legjobb az üzletben, aki a legjobban tud eladni termékeket, hanem aki a legjobban tud bánni az emberekkel.”

A hosszú nap után jöhetett a laktató vacsora, majd a wellness, végül pedig egy jó kis kártyaparti.

Nagyon meg kellett vele küzdenem.. De végül győztem!

Nagyon meg kellett vele küzdenem.. De végül győztem!

Wellness - DXN Vezetői találkozó

Képzés, vacsora, wellness után egy jó kis kártyaparti. :)

Képzés, vacsora, wellness után egy jó kis kártyaparti. 🙂

Következő reggel kihasználtam a wellness lehetőséget: reggeli előtt 1-1,5 órát a jakuzziban, a medencében, illetve a szaunában töltöttem. A 3 fogásos reggelim elfogyasztása után megelégedve cammogtam fel a vasárnapi tréningre, amit Szalay Ádám, a Napló című műsor egykori riportere tartott.

Kicsit meséltem Szalay Ádámról, hogy hogyan indultam a DXN-ben

Kicsit meséltem Szalay Ádámmal, hogy hogyan indultam a DXN-ben

Elképesztően sokat tanultam ezen az előadáson. Rengeteget jegyzeteltem, újra és újra el kell olvasnom, hogy teljesen fel tudjam dolgozni a hallottakat és be tudjam építeni a munkámba. Viszont veletek most csak egy – két képet tudok megosztani az előadásból:

"Énmárkánk megegyezik azzal, amit rólunk mondanak mikor kilépünk az ajtón"

“Énmárkánk megegyezik azzal, amit rólunk mondanak mikor kilépünk az ajtón”

Példa a negatív ügyfélélményre

Példa a negatív ügyfélélményre

Összefoglalva egy nagyon jó csapat gyűlt össze ezen a hétvégén, nagyon jókat beszélgettünk szünetekben, étkezéseknél és a jakuzziban is. Nagyon sok olyan dolgot tanultunk, ami kézzelfogható és a munkánkba beépíthető, a munkatársainknak is átadható. A tréning feladatok, játékok, gyakorlatok pedig különösen sok élményt tudtak adni! A szálloda minőségével, az ellátással pedig maximálisan meg voltam elégedve!

Bemutattam Szalay Ádámnak hogyan fogok táncolni a következő hajóúton.

Bemutattam Szalay Ádámnak hogyan fogok táncolni a következő hajóúton.

Csoportkép a második napon Szalay Ádámmal. Most elbújtam hátra!

Csoportkép a második napon Szalay Ádámmal. Most elbújtam hátra!

A DXN-ről teljes körű tájékoztatást a 7 x 7 perces videóhírlevelemből kaphatsz, amire itt lentebb vagy a http://dxnkarrier.hu weboldalon tudsz feliratkozni.

[wysija_form id=”4″]