MSC MERAVIGLIA – DXN TSIP 2019 Jutalomutazás

MSC MERAVIGLIA – DXN TSIP 2019 Jutalomutazás

2019-07-02 0 By Nagy Gergely

MSC MERAVIGLIA – DXN ITSI 2019 jutalomutazás

Sziasztok!

A DXN idén a norvég fjordokra evezett minket az MSC MERAVIGLIA nevű hajóval, ami a cég legújabb hajója, 2017-ben épült. Ez nekem már a negyedik luxus hajóutam volt, MSC-vel utoljára az első hajóutamon mentem 2014-ben. Azóta is arra vártam, hogy újra MSC-n utazhassak, mert az összes közül nekem az ő szolgáltatásaik tetszettek a legjobban. De persze egyik hajón se unatkoztam és nem is éheztem. 🙂

Tehát a norvég fjordok.. Június 3-tól tartott az út Június 10ig. Míg itthon 30-33 fokok voltak, mi tökéletes időjárásnak örvendhettünk, 15-18 fok körül volt. Általában sütött a nap, de néha elkapott egy kis eső is. A szobánk a 13. emeleten volt a 19-ből. Kétszemélyes (pótággyal igazából 4), saját erkéllyel rendelkezik.. minden este nyitva hagytuk a teraszajtót és a tenger hullámzását hallgatva aludhattunk és ébredhettünk, sokszor a sirályok „dalolásának” társaságában.

Kezdésként másfélnapig a hajón voltunk. Ennek örültem, mert volt időnk már az elején felfedezni és kihasználni a hajó szolgáltatásait. Erről majd kicsit később írok, mert volt még egy nap, amikor a hajón voltunk és az arról készült videóba tettem bele azokat is, amiket az első nap csináltam.

Második éjszakám után arra ébredtem, hogy hegyek között megyünk és akárhova nézek vízeséseket látok. Hihetetlen érzés fogott el! Nem akartam elhinni, hogy ez velem történik! Reggeli rutinná vált, hogy a jakuzziban és szaunában kezdem a napot, onnan néztem mindig, ahogy kikötünk. Megérkeztünk a Geiranger fjordhoz.

A DXN magyar csapatával közösen indultunk ki a hajóból, egy ideig együtt mentünk a vízesés mentén és a többiek, ha jól tudom lassan vissza is mentek a hajóhoz. De én még menni akartam, fel a hegyre, ahol láthatom a hajót! Találtam egy utat, ami jónak tűnt, elindultunk rajta, de nagyon sokat kellett kaptatni, ezért anyukám és Józsiék visszafordultak. Józsiék lányával, Sárival mentünk tovább. Nagyon sokat mentünk, felértünk egy gyönyörű kilátó házhoz, ahol kecskék, lámák mászkáltak szabadon. De sajnos nem lehetett látni a hajót. Ezért tovább mentünk, megkérdeztünk egy szemből jövő túristát, hogy lehet e látni onnan a hajót, ahonnan jött és azt mondta, igen! Ezért továbbmentünk, másztunk fel meredek részeken is.. nagyon hangulatos volt! És odaértünk.. csodálatos látvány fogadott! Megérte ezért ennyit jönni!

Nézd meg az első napról készült videómat:

Második állomásunk Flam volt. Ez is csodás, nyugodt hely volt. Innen indul a világ legszebb vonatútja.. amire mi nem szálltunk fel, inkább túráztunk. (a vasút körülbelül 22.000 Ft lett volna) Körbenéztünk a faluban, gyönyörű házakat láttunk és felmentünk egy vízeséshez, ahol találkoztam egy spanyol munkatárssal, akivel évek óta beszéljük, hogy ő is csatlakozna egy tánchoz. (bárhova megyek, ott táncolást imitálok és ez nagyon tetszett neki) Csatlakozott, és egy német kolléganő is beszállt a buliba. Lásd a következő videóban! 🙂

Másnap elmentünk Stavangerbe. Innen szoktak elmenni a Prédikálószékhez, de mi csak egy laza sétát tettünk a városba. Ebéd után én tettem még egy kört a város másik részében is. Egyszerű, hangulatos szép város. Az óváros tele gyönyörű, fehér színű faházakkal.

Nézd meg a Flamről és Stavangerről készült videót:

Egy napot a tengeren töltöttünk újra. Edzettem a konditeremben, futottam a 16. emeletei futópályán, fociztam és kosaraztam Faragó Judit és István munkatársunk gyerekeivel, illetve brazil, török srácokkal. 10 – 2re nyert Magyarország. Végigmentem a kalandpályán, ami azért rendesen  adrenalin növelő volt a hangosan a fülembe zúgó széllel, a magasságával és a rángatózó kötélével. Óriási élmény volt. Persze nem maradt el az úszás a Jakuzzi sem, ja meg a csúszdapálya se maradt érintetlenül. Az időm többi részét pedig evéssel és chillezéssel töltöttem. 🙂

Másnap megérkeztünk Kielbe, Németországba. Szép város, de nekem újat nem tudott mutatni. Nem is töltöttem ott sok időt, inkább visszavágytam a hajóra. Kihasználtam utoljára a hajó szolgálatatásait.. utolsó csúszások, utolsó jakuzzik, utolsó evések, utolsó színház..

Utolsó nap nagyon korán keltünk. Mert nem akartam kihagyni az utolsó reggelt se 1 óra jakuzzi, szauna és chillezés nélkül. Utána fogtuk a cuccunkat, megittuk az utolsó kávénkat és kiszálltunk a hajóból. Taxival elmentünk Koppenhága repterére.

A reptéren becsekkoltunk. De nem volt könnyű menet. Ugyanis az engedett 20 kiló helyett 24 kiló volt mind a kettő bőröndünk. Kipakoltunk rengeteg mindent, hogy majd a szatyrunkban hozzuk. Mivel nehéz ki és becsomagolni a, lakatolni a bőröndöt, ezért nyitott bőrönddel ki akartam próbálni, hogy elfogadja e az új súlyt a gép. (Magunknak kellett becsekkolni) Elfogadta.. és el kezdte bevinni a szalagon.. én meg utána ugrottam.. kicsúszott a kezemből.. felmásztam.. és nehezen de visszaemeltem. Csodálkozásomra senki nem vette észre ezt a mutatványomat.. 😀 Később mikor bezárva fel akartuk adni, kiírta, hogy nem lehet, hiszen a gép szerint már benn van.. megkértünk valakit, hogy segítsen és gond nélkül elintézte.

Vettünk egy napi jegyet (3.500 Ft) Koppenhágába, amivel használhattuk a vonatot, metrót, buszokat és kiderült a sétahajójukat is. Mi metróval mentünk be. Sokat sétáltunk és sokat mentünk a sétahajóval is. Gyönyörű város! Sok európai várost láttam már és nem is annyira tudnak lekötni már, de Koppenhága nagyon tetszett! Ide még érdemes lesz visszanéznem, mert az ott töltött 5-6 óra nem volt elég!

 

Ezután minden a menetrend szerint történt. Nyugodtan visszaérkeztünk Budapestre, ahol hirtelen megcsapott a 30 fok fölötti időjárás.. 🙂

Nézd meg az utazásom utolsó részét:

Nagyszerű élményekkel tértünk vissza. Ilyen helyen még soha nem jártam! Köszönöm, hogy végigkövetted az utamat, kívánom, hogy te is juss el ilyen helyekre!