Izzasztó 48 óra volt hazaérni Budapestre. Lekéstem a gépet. – 22.rész – Helló Ázsia! 2.0 VLOG

Izzasztó 48 óra volt hazaérni Budapestre. Lekéstem a gépet. – 22.rész – Helló Ázsia! 2.0 VLOG

2019-08-16 0 By Nagy Gergely

Előző este megkérdeztem a hostel recepción, hogy szerinte mikor kéne elindulni, hogy odaérjek kényelmesen a reptérre. Mivel fél12kor indul, ezért azt mondta, hogy mivel félóra alatt ott vagyok, elég 9kor indulni. Én meg nem számoltam utána, nem tűnt fel, hogy ezzel valami nem annyira stimmel.. de így is úgy döntöttem, hogy biztosra megyek, fél9kor elindulok.

Reggel időben felkeltem 6 körül.. szépen összecsomagoltam, még reggelizni is elmentem.. mint, aki bőven ráér.. Aztán fél9 előtt eszembe jutott, hogy le kéne mérni a táskát és inkább itt rendezgessem át, ha kell.. kértem egy mérleget. És kiderült, hogy a bőröndöm a megengedett 23 kg helyett 40 kg, a hátizsák 8 helyett 10 kg, a kézi táska (zacskó..) 4 helyett 7 kg..

Mindent kiszedtem és újracsomagoltam, rengeteg mindent helyeztem a hátizsákba és a kézibe.. több is lett a megengedett súlynál, de a kézit annyira nem szokták lemérni.. a bőrön 24 kg.. de az talán még belefér.. elment ezzel 30-40 perc is.. hihetetlen gyorsan, nem is értem, hogy ment el ezzel ennyi idő.. 9 óra után kicsivel indultam, taxira 10 percet kellett várni, aztán dugóban 15 percet ÁLLT, nem csorgot.. ÁLLT. Én már teljes kétségbeesetten kértem a taxist, hogy valamit csináljon, mert éreztem, hogy baj van.. a taxis ráment egy kis sávra, ahol csak motorosok mennek, jól le is dudálták, de legalább elértem a vonathoz.. amivel csak 20 perc kb.. de 10 percet kellett várni.. már nagyon feszült voltam.

kb. 1 órával a repülő indulása előtt értem csak oda.. mire megtaláltam a légitársaság checkpointját, már nem voltak ott.. infópultnál mondták, hogy a bőröndömet itt kell hagynom.. de aztán mondták, hogy igazából már úgy se érném el a gépet…

Nagyon csalódott voltam és mérges magamra. Hogy vehettem ennyire félvállról az indulást.. Mindenesetre leültem és órákon keresztül kerestem a legolcsóbb megoldást a hazajutásra. Végül az Eurowingsnél vettem egy jegyet, ami 115ezerért hazavitt.. annyiért, amennyiért az eredeti oda-vissza jegyem volt.. és majdnem 150ezret adtam azért, hogy hazavigyek még egy kézi poggyászt, mert az EW csak egy 8 kg-osat enged. De kiszámoltam, hogy kb. 40ezer pluszt fizetnék 20-25ezer forintnyi cuccokért.. így úgy voltam vele, hogy amit tudok belegyömöszölök a hátizsákba, felveszek magamra több pólót és nadrágot és ha kell, akkor inkább itt hagyom őket..

Elmentem egy mérleghez, hogy megmérjem mi mennyi, hogy mérlegeljem, hogy mit kéne itt hagyni.. és itt totál kiakadtam.. a mérleg a bőröndre 15 Kg-ot írt!!!! A táskára 5 kg-ot, a zacskóra csak 4-et!!! ROSSZ VOLT A MÉRLEG, AMIT A SZÁLLÁSON ADTAK! És emiatt nem indultam el fél9kor!!! Egy rossz mérleg miatt buktam 115ezret!! Persze a fél9-es indulás se lett volna kényelmes, az időt benéztem, ez tény.. de ha nem kellett volna újracsomagolnom mindent, akkor ez elég lett volna ahhoz, hogy elérjem a repülőt!!

Oké. Ez van. Drága tanulság. Mivel másnap 7kor indul a repülő, ezért már fél5re ott kell lenni.. akkor a vonat nem jár még.. újra kimenni a városba és hajnalban betaxizni.. nem lett volna értelme és drága lett volna.. így a reptéren maradtam.

Kerestem egy padot, lábamat a bőröndre helyeztem és 5-6 órán keresztül filmeztem.. az alagsori 7eleven boltban viszonylag olcsón jutottam meleg élelemhez és kólához.. utána a kemény padon aludtam.. felvettem egy pulóvert és tréningnadrágot, mert már hideg volt a légkondi miatt és a szék is hideg volt.. találtam egy random nagy párnát elhagyva.. nem volt túl bizalomgerjesztő.. de felhasználtam.. aludtam úgy 2-3 órát.. mint ahogy rengetegen a reptéren.. minden szabad pad foglalt volt, sokan a földön aludtak.. volt ennek egy feelingje.. 😀

De még az alvás előtt kaptam egy emailt.. a járat késik.. 7 helyett 9:30kor indul.. aztán egy másik email.. a Düsseldorfi átszállást nem fogom elérni, ezért áttettek a lufthanzához.. először elmegyek Münchenbe és onnan megyek Budapestre.. 3 géppel kell mennem és éjfélre fogok hazaérni.. egy egész napos reptéren dekkolás után ez megint nagyon rosszul érintett.

Megérkeztem Düsseldorfba.. már nagyon kivágytam a szabad levegőre és drága is volt minden étterem, ezért kimentem felfedezni a környéket, hisz volt 3 órám.. találtam is egy Pennyt, ahol bevásároltam pár elemózsiát vacsorára..

Aztán megérkeztem az A42-es kapuhoz, ahonnan a jegy szerint a gépem indul.. de félórával az indulás előtt az Oslóba induló gép utasait hívták oda.. odamentem az Eurowings pulthoz, mutattam a jegyet, hogy eszerint innen indul a repülő.. mondta az EW-s fickó, hogy igen igen, majd az Osló után indul innen.. ömmm.. ahha.. oké.. akkor ezek szerint késik..?! Na mindegy leültem.. aztán majdnem lekéstem.. kiderült, hogy valójában áthelyezték egy másik kapuhoz.. szerencsémre a gép megvárt engem, mivel tudták, hogy a reptéren vagyok. 48 óra utazás után hazaértem.

Nagyon kikészültem az úttól. Fájt ez a veszteség. De olyan kalandban volt részem, olyan élményekben, amiért mások millió fölött költenek. Végső soron jó érzéssel és hálával zárom az utat, köszönöm, hogy megoszthattam veletek!