Ha lekésem a buszt, akkor borul minden. – 4.nap – Helló Ázsia! 2019 VLOG

Ha lekésem a buszt, akkor borul minden. – 4.nap – Helló Ázsia! 2019 VLOG

2019-07-03 0 By Nagy Gergely

Jól ráfáztam, ez a nap totál káosz volt. Ha nem érem el a 9:30-as buszt, meghiúsul a következő heti tervem. Spoiler: Nem értem el. De aztán..

#hellóázsia2019 #negyediknap #iránybangkok

Tegnap tudtam meg, hogy nem elég késő délután érnem Bangkokba, mert akkor nem fognak tudni elvinni 1 hétig a táborba, ahova busz legközelebb is csak 1 órányi távolságra visz, tehát egyedül nem tudnám megoldani. Ezért a kényelmes mini van helyett egy nagyon rizikós és bonyolult megoldást választottam…

Előző nap 2 órán át szervezkedtem. Felhívtam a buszállomást, beszéltem helyi utazás szervezővel, a taxisokkal, megvettem a jegyet.. az időjárás tökéletes volt.. de a megbeszélt reggel 7 időpontban egy taxis se volt.. azt mondta egy nő, hogy 7:10kor indul.. aztán 7:20ig semmi nem jött és azt mondja, hogy nem fő szezonban csak 8kor indul.. köszi.. és ezt előbb nem tudtad? Miért változott meg ilyen gyorsan?? Feleslegesen vesztettem 20 percet, indul a komp 8kor.. az egyetlen esélyem, hogy elérjem a Bangkokba menő buszt.

Stoppoltam. Elvittek valameddig, ahol elvileg taxik indulnak. Letett, mondta 10 perc múlva jön taxi.. ááá az késő.. (7:40 volt).. jött egy taxi azonnal.. nem akart megállni, de visszafordult és látta mennyire sietek ezért elvitt… 4.000 Ft-ért!!! De nem érdekelt, ezt muszáj elérnem. 8:00-ra megérkeztem a Center Pierhez. Elértem a kompot.. azért mert az ígért 8 helyett, 8:30kor indult…

Szépen, lassan, komótosan ment a komp. Én pedig feszülten az idegtől vártam, hogy végre megérkezzen. Próbáltam hívni a buszállomást, hogy várjanak meg kések 5-10 percet. De nem csörgött ki. Kérdezgettem az autósokat, hogy el tudnak e vinni.. de nem.. mert Kambodzsába mennek.

Megérkeztünk. Felszálltam egy buszra, kértem, hogy siessünk. A kedvemért mindenkit siettettek és 7:25re odaértünk.. de kiderült ez nem az a buszállomás még.. onnan még taxit kell fogni. A taxin helyiek segítségével próbáltam felhívni a buszállomást. Nagy nehezen sikerült.. de kiderült, hogy a busz már elment. Nyugtattak, hogy semmi gond.. 14:30kor megy másik.. próbáltam magyarázni nekik, hogy miért fontos nekem korábban mennem.. de ők csak mosolyogtak és mondták ne aggódjak, ez a jegy jó lesz arra is… nagyon szeretem a thai emberekben ezt a nyugodtságot, de ez engem inkább most idegesített… mert totál nem értettek meg.

Bementem a buszállomásra 9:50kor. Az egyik thai, akivel utaztam segíteni akart, hogy átváltatja a jegyem a 14:30-as buszra. De aztán láttam mellette egy másik pultot: Sukhovmit 10:00.. héé! Az nem Bangkok??! – De.., miért? – Hát mert akkor nekem ez is jó lesz!! 10-kor indul? – Igen.. szuper. Vettem rá jegyet.. ja, kettőt, mert „sokan utaznak és helyet foglal”.. aha.. csomó szabad hely volt, próbáltam kikönyörögni, hogy már így is elég sokat költöttem.. de nem engedtek. Nem érdekelt.. megvettem, csak érjek oda.

15:30-ra értem oda. Találkoztam a táborvezetővel, minden rendben volt. Már 1 órája úton vagyunk, mikor kap egy fontos hívást.. most szóltak neki, hogy holnap a bankban sürgős dolga van, különben megbírságolják.. mondta, hogy bírságolják, ő már nem megy vissza.. 500.000 Ft a bírság.. azonnal vissza fordult.. 😀

Feleslegesen siettem, persze ezt nem tudhattuk. Nála szálltam meg. A belvárosban lakik, a 17. emeleten. Gyönyörű a kilátás a házából! Adott egy szobát saját fürdővel. 4 kocsija van, egy kabrióval elvitt a városba, üvöltette a zenét, néhány magyar slágert is kért, hogy mutassak. Tető nélkül utaztunk a felhőkarcolók között, dübörgő zenével. Majd a kérésemre végre hamburgert ehettem..

A 2 órás városnézés után hazatértünk, még kicsit beszélgettük vele és feleségével, aztán most fekszem le.

Drága lecke volt a mai: Thaiföldön nem lehet kicentizni az időt, nem lehet az időbeosztásukkal számolni, ők lazábban veszik a dolgokat. Egyik pillanatról a másikra változhatnak a dolgok.. de végül minden jóra fordult. Ez a lakás, ahol alszom.. és az esti városnézés egy helyi gazdag csávónak a kocsijában.. el se hiszem, hogy ez a nap ilyen jól tudott záródni.

Holnap folytatás!