Beszámoló az I.Üzletépítők napjáról

Beszámoló az I.Üzletépítők napjáról

2015-12-09 0 By Nagy Gergely

Kedves Olvasók!

Nagyon intenzív ez az év. Idén végre végezni fogok a tanító képzővel, de ez nagyon sok plusz feladattal jár. Sokkal több a beadandó, a gyakorlat és ott van a szakdolgozat is. Emellett pedig a másik egyetemen is teljesítenem kell, akkor is, ha ott csak jövőre fogok lediplomázni.

Mindamellett, hogy igyekszem eleget tenni a tanulmányaimnak, a DXN üzletet ebben az évben nagyon felpörgettem, ugyanis 1 évem van még, hogy elkezdjek hivatalosan is tanítani. Ebben az egy évben pedig van egy konkrét elképzelésem, tervem, hogy mennyivel szeretnék még többet keresni a DXN-el, mint amennyit most keresek. Ugyanis szeretném a tanítást teljesen elhivatottságból csinálni és semmiképpen sem megélhetésből.

Ehhez viszont nagyon sok embernek kell megmutatnom, hogy mit nyújtottak a DXN termékei és milyen előnyei származhatnak belőle üzletileg is. Több éves tapasztalatomat, orvosi előadások anyagait és sok utána olvasásból felszedett tudásanyagomat a legegyszerűbb és legszórakoztatóbb módon szerettem volna megcsinálni. Több hetes munka gyümölcseként elkészült a nagy sikerű hét részes videósorozat, amit a jobb oldali menüsávban ingyenesen igényelhetsz.

Az eredmények nagyszerűek. Nyomulás és mókusvakítás helyett sikerült egy olyan anyagot összeállítanom, amiből nagyon sok mindent megtanulhat a hallgató. A
videók megnézése után mindenki látja a teljes képet és elegendő információhoz jut, ami alapján a számukra helyes döntést tudják meghozni.

A sorozat annyira jól sikerült, hogy most azon dolgozom, hogy az év végére a régi és újonnan csatlakozott munkatársaim is tudják használni ezt a sorozatot.

Ezekben a hetekben több új fogyasztó és munkatárs is csatlakozott, több újabb külföldi csapat indulása is van a láthatáron. Tehát növekedésben vagyunk és alig várom, hogy azokkal a munkatársakkal, akikkel most elkezdtem dolgozni 2-3 év múlva már minden jutalomutazáson együtt utazzunk.

A DXN –ben globálisan tapasztalható ez a robbanásszerű fejlődés! A hétvégén megtartottuk az I. DXN Üzletépítők szemináriumát, ahol rengeteg üzletépítőt kellett elismerni. Ez az idő nagy részét most jól el is vette, de minden sikeres munkatárs megérdemli ugyanazt a tiszteletet és elismerést. Ráadásul sokszor sokkal hasznosabb és motiválóbb látni és hallani azt, hogy mennyiféle ember, milyen nagy személyiségbeli és korbeli különbségekkel képes sikeres lenni ugyanabban az üzletben.

Sikeres vállalkozóktól kezdve a kedves szociális munkásokig mindenféle szakmából voltak képviselők. Egyedülállók, apukák, több gyerekes anyukák, nagyszülők ugyanúgy voltak a sikeres üzletépítők között. 18 évestől kezdve 60-70 éves korig. Ez szerintem óriási dolog!

Közel 500-an voltunk a Lurdy moziban!

Közel 500-an voltunk a Lurdy moziban!

A nap egyik fő előadója Mátrai Szilárd volt, előadásának témája az volt, hogy miért a DXN?

dxn-uzletepitok-napja-matrai-szilard

“Régen születési jogtól függött, hogy ki milyen szinten él. Aki földesúr leszármazottja volt, az jól élt egész életében, aki jobbágy leszármazottja volt, az egész életében szegény volt. Ma már olyan élhetet életünk, amit befolyásolhatunk, olyan életet, amit mi szeretnénk”

Hangzott el ez a gondolat Szilárdtól. Lehetnek különbségek, hogy ki milyen családba és milyen körülmények közé született, ebből kifolyólag valakinek lehet nehezebb, valakinek pedig könnyebb az, hogy sikereket érjen el, de mindenkinek meg van rá az esélye. Ma bárki érvényesülhet, ez mindenkinek a saját döntésén múlik.

Szilárd beszélt arról, hogy ő nagyon sok MLM-et ismer, óriási a tapasztalata, hiszen ő szervezi évente a független MLM Mester Elme Napokat. A DXN-t mikor megismerte elkezdte fogyasztani a kávét, meg is mutatta pár embernek, de utána “elcsábult”. Elcsábult egy olyan sokat ígérő magyar MLM cégnek, amit ma már mindenki ismer, de nem pozitív értelemben.. Miután ez történt, párjával elkezdték figyelni a DXN-es számaikat.

Azt vették észre, hogy szépen lassan, de a DXN-ben exponenciálisan növekednek a számok.  Észrevették, hogy akiknek megmutatták még régebben a kávét, azok azóta is havonta fogyasztgatják más termékekkel együtt, sőt észrevették, hogy páran már nagyon ügyesen építik az üzletet a csapatukban. Szilárdék ezért úgy döntöttek, hogy mivel ők is rendszeresen fogyasztják a termékeket és ez a tendencia látható minden fogyasztójuknál, ezért ők is komolyan elkezdik. Rájöttek, hogy az az MLM tud stabilan működni, ahol olyan termékek vannak, amit mindenféle üzleti érdek nélkül is bárki szívesen megvásárol. Elkezdték az üzletet és eldöntötték, hogy ez lesz az utolsó MLM cég, amihez csatlakoznak. Ma már több ezer fős hálózatuk van és a DXN-ből élnek.

Beszélt arról, hogy milyen fontos, hogy egy nagyon stabil, több, mint 22 éves cég van mögöttünk és mennyire értékes tulajdonosa van a cégnek. Egy olyan tulajdonos, akit világszerte elismernek nem az üzlete, hanem az embersége miatt. Dato’ Dr. Lim Siow Jim egy nagyon értékes személy és neki a DXN nem egy kis “biznic”, hanem egy ügy.

A másik főelőadó és talán a nap fénypontja Kócsó László, a DXN leggyorsabb Crown Ambassador szintű hálózatépítő előadása volt.

dxn-uzletepitok-napja_kocso-laszlo-eloadasa

“Nagyon fontos, hogy ne csak értsük, hanem megértsük a másikat.”

Laci nagyon fontosnak tartja, hogy értsük meg az embereket, akiknek meg akarjuk mutatni az üzletet. Ha találkozunk valakivel, akinek negatív véleménye van az MLM-ről, azt nem kell megbélyegezni. Meg kell érteni, hogy az ő szemszögéből nagyon is van értelme, annak, amit mond, sőt igaza is van.

“Miért ne lennének előítéletei valakinek egy olyan különbözően megítélt dologgal kapcsolatban, mint az MLM?”

Higgyük el neki, hogy az ő nézőpontjából, ahogy ő gondolkodik az helyes. Mindenkihez úgy kell hozzáállni, hogy jogos tapasztalatokon álló véleménye van és nekünk ennek fényében kell megosztani velük az információkat.

A DXN teljesen máshogy gondolkodik, mint a többi MLM cég. Egy olyan üzlet, ahol egyszerűen csak attól működik az üzlet, ha csináljuk. Semmi más nem kell hozzá, csak csinálni kell.

Laci megosztott velünk egy statisztikát is, ami az ideális munkáról szól. A legtöbb MLM-es prezentáción hibásan a profitra van helyezve a hangsúly, pedig a statisztika szerint az csak az utolsó a listában. A statisztika fő elemei arról, amit az emberek elvárnak egy munkától/vállalkozástól:

  • Kockázatmentes legyen
  • Kényelmetlenségtől mentes legyen
  • Elismerést adjon
  • Vezető szerepet adjon
  • Jól érezze magát benne
  • Profitot biztosítson

A DXN ezt mind biztosítja. Nincs befektetés. Nincsenek kényelmetlen marketingbemutatóra hívások. Helyette jó hangulatú, kellemes kávémeghívások vannak –> komfort zónán belül tudunk dolgozni, jól érezzük magunkat az üzletben. Elismerést ad minden szintlépésnél. Mi vagyunk a saját üzletünk vezetője, hatással lehetünk másokra. És természetesen profitot is termel.

Kócsó Lászlóval

Kócsó Lászlóval

Nagyon sok hasznos gondolat, gyakorlati tanács hangzott el, de a több oldalas jegyzetemet itt most nem fogom tudni megosztani. Nagyon jól éreztük magunkat, a munkatársaim is azt jelezték, hogy nagyon jó volt a rendezvény, tehát nagyon várjuk a következőt, ami majd Márciusban lesz!

 

A rendezvény végén találkoztam a Mikulással is, akit viszont már más meghívott egy kávéra és addigra már meg is beszélték, hogy hogyan tud ehhez a kávéhoz rendszeresen hozzájutni, törzsvásárlói áron. Ha valaki ezt kérdezi tőlem, annak csak meg kell mutatnom az ezt bemutató új videómat: https://www.youtube.com/watch?v=VaPRq_uDtcc

nagy-gergely-es-a-mikulas

További szép hetet mindenkinek! Békés, nyugodt és jó felkészülést kívánok az ünnepekre! 🙂