Egyedül az Állatkertben

Egyedül az Állatkertben

2015-04-26 0 By Nagy Gergely

Ilyet még nem csináltam: fogtam magam és elmentem egyedül az állatkertbe. Pedagógus nap volt és kíváncsi voltam az ezzel kapcsolatos előadásokra, no meg amúgy is rég volt az állatkertben.

Hangulat az megvolt, jó kis hely ez az állatkert, sok szép emléket felidéz a gyerekkoromból. Ami viszont az állatoknál is jobban tetszett az az, amikor nézem és hallgatom a gyerekeket, amilyen csodálkozással és örömmel fel tudnak kiáltani amikor felismernek egy állatot, hogy “JÉÉ EZ AZ XY ÁLLAT, ERRŐL BESZÉLTEM!!”

Próbálgattam most már felnőtt fejjel olvasgatni az állatokról, ‘ha már ott vagyok tanuljak is valamit’ címszó alatt.. Hát annyi infót olvastam, hogy kb. csak az maradt meg, hogy szinte minden állatnál ki volt emelve, hogy már milyen kevés példányban élnek és veszélyben van fajuk fennmaradása. Csodálkoztam is amúgy, hogy pl. szibériai tigrisből már csak 300-400 példány van.. hűha!

Kb. 6 órát mászkáltam egyedül az állatkertben, de így sem tudtam rendesen végignézni az egészet. Annyira hirtelen jött az ötlet, hogy elmenjek, hogy nem vittem se videokamerát, se fotógépet. Pár képet és videót azért csináltam telefonnal, bár őszintén szólva nem sok értelmét tartom ezeknek, mert hát annyi profi videó és fotósorozat van az állatokról itt az interneten, így mégis kit érdekelnének a telefonnal készült képek?! El kell menni és meg kell nézni személyesen, más esetben meg ott vannak a profi videók és képek..  De azért mégis megosztom őket.. 🙂

Ezt úgy befogadnám!

Ez a madár meglátott és rajtakapott az alkalmon, hogy haverjával gyorsan megrendeljék a ganodermás kávéjukat. (nincs feliratozva, de tényleg erről beszélgettek!)

Ez a hal nem csak a mesében viselkedik dilisen! 🙂

A csörgő kígyó

Cuki MACI!!